Mycket nyttigt med Kefir

Kefir i sig, det är en fermenterad mjölkprodukt med tillsatt bakterie- och jästkultur. Om du är ute efter bra kefir, så kan du göra den på egen hand, genom att köpa kefirgryn. I denna produkt så finns det en massa bra komponenter som alla är hälsofrämjande. Bland annat innehåller det goda probiotiska mikroorganismer. Kefir är bra för bland annat:

  • Din tarmhälsa
  • Stärker ben och tänder
  • Minskar risken för typ 2-diabetes
  • Kan sänka ditt kolesterolvärde

Använd dig av Kefir

Kefir är något du kan använda dig av varje dag. Kefiren har en lång historia bakom sig. Ursprunget härstammar från kaukasusbergen. Det går att tillverka denna av nästan alla sorters mjölk, så som ko, get, får, kamel och så vidare. sedan finns det även så kallade vattenkefirgryn. Om du vill göra egen Kefir, så kan du hos Grönt Levande köpa mjölkkefirgryn och sedan välja vilken mjölk du vill blanda den med.

Gör din egen Kefir

Det enda du behöver ha, det är just mjölkkefirgryn och mjölk. Det är sedan bara att hälla mjölken i en burk samt sedan tillsätta kefirgrynen. Du ska sedan täcka burken med en handduk. Detta ska sedan stå i 24 till 48 timmar. Ju längre den står, desto tjockare blir den. Sista steget är att sila kefiren. Det för att få bort de resterande grynen. Du kan filtrera med ett flergångskaffefilter eller med en ostduk eller med ett durkslag.

Hos Grönt Levande hittar du som sagt kefirgryn, samt att de även har en massa annat bra i sitt sortiment. Du kan till exempel hitta kimchi, surkål, kombucha och annat.